Missie en visie

Onze basisschool heeft een duidelijke missie: het bieden van goed onderwijs in een vertrouwde en veilige omgeving, waarin ieder kind zich op zijn/haar eigen niveau kan ontwikkelen. We kijken hierbij naar de mogelijkheden en het welbevinden van iedere individuele leerling. We leren de kinderen de christelijke normen en waarden aan, waarbij het voorbeeldgedrag van de leerkracht erg belangrijk is. We vertellen uit de bijbel en zorgen voor een begrijpelijke context. Het geloof staat voor ons centraal in het midden van De Parel. We willen de kinderen meegeven dat God er altijd en overal voor je is. 

Om onze visie uit te dragen en in praktijk te brengen, houden we vast aan de volgende kernwaarden, die voor onze school een belangrijke leidraad vormen:

Groei

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen wijze. Door hierbij aan te sluiten kan elk kind optimaal groeien binnen zijn of haar mogelijkheden.  We bieden ruimte voor de verschillende manieren en niveaus van ontwikkelen en leren. We willen dat kinderen hun talenten optimaal ontplooien, om die reden is het onderwijs afgestemd op de basisbehoeften én de specifieke onderwijsbehoeften van ieder kind.

Samen

Op De Parel streven wij ernaar om een omgeving te creëren waarin samenwerken, saamhorigheid en verbinding centraal staan. We geloven in de kracht van samenwerking tussen school, leerkrachten, ouders en kinderen. Door nauw samen te werken en elkaars kennis en ervaring te delen, creëren we een omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en groeien. Binnen de school zoeken we regelmatig de verbinding en samenwerking op bij verschillende vieringen en activiteiten. Hierdoor zijn we betrokken bij elkaar en bij wat er in de school leeft. 

Zien

Op De Parel staat het kind centraal in alles wat we doen. Wij kijken naar de mogelijkheden van elk individu en benutten kansen om het beste uit kinderen te halen. Met onze blik op de toekomst gericht, kijken we wat nodig is om kinderen voor te bereiden op de toekomst. We stimuleren hun nieuwsgierigheid en bieden uitdagend en eigentijds onderwijs dat aansluit bij zijn/haar persoonlijke groei.

Passie

Het team van De Parel heeft de ontwikkeling van kinderen op de eerste plaats staan. We zijn gedreven om alle talenten en mogelijkheden te benutten om elk kind, binnen de eigen mogelijkheden, optimaal te laten groeien. Door onze liefde voor het vak en de betrokkenheid bij elk kind, leveren we een bijdrage aan hun toekomst en welzijn.

Door voortdurende professionalisering bieden we eigentijds en kwalitatief hoogwaardig onderwijs dat aansluit bij de behoeften van onze leerlingen en de ontwikkelingen in de samenleving.